Bermula Ekspedisi Cuti Sekolah

Assalammualaikum wbt,
Tamat kertas Kimia SPM, tamat jugalah tugas saya sebagai guru pengawas peperiksaan.
Alhamdulillah, ringan sikit kepala dan bermulalah masa-masa rehat yang dinantikan.
Bercerita tentang kertas SPM 2009, kertas Fizik tahun ini memang senang. Kertas 1 dan Kertas 2 Bahagian A kebanyakkannya ialah soalan yang tidak merumitkan. Terdapat juga soalan di Kertas dua seakan-akan soalan dari tahun-tahun sudah seperti soalan yang melibatkan Impulsive Force, Soalan yang melibatkan Archimedes' Principle juga sangat mudah. Tiada sebarang pengiraan yang meminta pelajar mengira Bouyant Force hanya setakat mengira spring balance. Bertuahnya pelajar-pelajar yang duduk SPM Fizik tahun ini. Semoga pelajar-pelajar SMKKJ dapat menjawab dengan baik.
Perancangan cuti....ermm..insyaAllah besok saya akan memulakan perjalanan ke Perlis. Dalam perjalanan ke sana yang merupakan kampung suami, kami merancang untuk singgah ke Tambun dan Ipoh untuk melawat kawan baik saya Shafizah Omar Hisham. Kemudian kami juga merancang untuk singgah di Bukit Bendera Penang.
Kepada semua pelajar lepasan SPM, jangan terlalu gembira kerana SPM telah tamat. Ingatlah bahawa ujian sebenar dalam kehidupan baru sahaja bermula.
Berhati-hatilah dalam semua tindakan. Berfikir dahulu sebelum melakukan apa juga keputusan.
=)

0 comments:

Post a Comment


up