Poskad KL Butterfly Park

Assalammualaikum wbt.
Tadi singgah sebentar di Taman Rama-Rama Kuala Lumpur selepas menghadiri rumah terbuka di Masjid Bukit Aman. Masih terpatri di ingatan setiap hari melalui taman ini selepas pulang dari sekolah.
Saya singgah untuk memastikan sama ada terdapat poskad dijual di sini. Alhamdulillah terdapat banyak poskad dijual. terasa bosan dengan poskad Yacine.
Terdapat 2 jenis poskad. Satu rak poskad bertemakan rama-rama dan satu rak lagi menunjukkan segala benda yang mencerminkan Malaysia.
Poskad bertemakan rama-rama ini dijual dengan harga RM1.00 sekeping. Bagi saya mahal untuk kualiti gambar yang tidak seberapa. Saiznya sedikit besar.

Di bawah ini pula merupakan poskad paling murah yang pernah saya jumpa di KL. 70 sen sekeping.Walaupun gambarnya dilihat seperti diambil pada zaman 80-an ke 90-an namun kualiti poskad masih seperti baru. Poskad yang memaparkan Orang Utan amat seksi.

Banyak lagi pilihan untuk poskad yang berharga 70 sen ini.
Saya boleh beli pada bila-bila masa memandangkan rumah Mak dan Abah yang terletak berdekatan dengan tempat ini.
Kepada penggemar poskad atau memerlukan poskad yang murah bolehlah singgah di Kuala Lumpur Butterfly Park.

Lepas ini mahu ke Muzium Polis, Planetarium, Memorial sekitar Tasik Perdana sama ada terdapat poskad atau tidak.

2 comments:

Rezal said...

catatan yang menarik, jika ke Langkawi sila kehttp://hjmatshomestaylangkawimalaysia.blogspot.com/2012/09/affordable-and-comfortable-homestay-hj.html

HansThey said...

ble order poskad murah ka kat cni??

Post a Comment


up